A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради

МОН розробило типову освітню програму для учнів 5–9 класів

Дата: 13.01.2021 13:45
Кількість переглядів: 83

МОН розробило типову освітню програму для учнів 5–9 класів

Міністерством освіти розроблений проєкт Типової освітньої програми для 5-9 класів закладів загальної середньої освіти.

Типова програма окреслює обов’язкові та рекомендовані підходи до розроблення школами та використання ними в освітній діяльності освітніх програм на кожному циклі базової середньої освіти.

Програма визначає вимоги до осіб, які можуть розпочати навчання за освітньою програмою та загальний обсяг навчального навантаження, його розподіл між освітніми галузями за роками навчання.

Також типова освітня програма включає варіанти типових навчальних планів, перелік варіантів модельних навчальних програм, рекомендовані форми організації освітнього процесу та опис інструментарію оцінювання.

Водночас проєктом документа передбачено, що заклади освіти можуть самостійно визначати кількість навчальних годин на вивчення кожної освітньої галузі в межах заданого базовим навчальним планом діапазону (мінімальна та максимальна кількість навчальних годин для вивчення кожної освітньої галузі).

Це надасть змогу перерозподіляти навчальні години між галузями на опанування навчальних предметів та інтегрованих курсів, а також на вибіркові освітні компоненти й враховувати особливості організації освітнього процесу та освітні потреби учнів.

Громадське обговорення проєкту документа триватиме до 28 січня. Зауваження та пропозиції можна надсилати до 28 січня на електронні адреси: s_fitsajlo@mon.gov.ua або yhkononenko@gmail.com.

ПРОЄКТ ТИПОВОЇ ПРОГРАМИ ДЛЯ 5-9 КЛАСІВ


« повернутися

Вхід для адміністратора