A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради

В МОН розробили стандарт виховання дошкільнят

Дата: 11.11.2020 16:44
Кількість переглядів: 89

Міністерством освіти розроблений базовий компонент дошкільної освіти.

Проєкт документа винесений для громадського обговорення.

Базовий компонент є державним стандартом освіти, що містить норми і положення, які визначають державні вимоги до рівня розвиненості, освіченості та вихованості дитини дошкільного віку.

Окрім того, компонент визначає умови, за яких стає досяжним належний рівень освіти дитини старшого дошкільного віку.

Після затвердження проєкта документа, виконання вимог базового компонента дошкільної освіти стане обов’язковим для всіх закладів дошкільної освіти незалежно від підпорядкування, типів і форми власності, інших форм здобуття дошкільної освіти.

Автори проєкту базового компонента зазначають, що його норми орієнтовані на світові тенденції та запити українського суспільства.

«Він спрямований на рівність доступу дошкільної освіти для всіх дітей раннього та дошкільного віку, зокрема дітей з особливими освітніми потребами, на збереження загальнолюдських, європейських та національних освітніх традицій українського суспільства, на соціальну підтримку сім’ї та родинних стосунків, на вирішення питань професійної самореалізації та підвищення кваліфікацій працівників закладів дошкільної освіти», - йдеться в описі основних положень проєкта документа.

Базовий компонент утверджує освіту дитини як стартову платформу особистісного розвитку, як першу й обов’язкову сходинку в системі неперервної освіти.

Основні положення базового компоненту дошкільної освіти містять опис цінностей дошкільної освіти, базових принципів реалізації стандартів дошкільної освіти, умов реалізації базового компонента дошкільної освіти, взаємодії закладів дошкільної освіти з родинами дітей, змісту та організації освітнього процесу, наступності між дошкільною та початковою освітою в реалізації перспектив розвитку дитини тощо.

Громадське обговорення проєкту документа триватиме до 26 листопада 2020 року.

Зауваження та пропозиції можна надсилати на адресу Міністерства освіти domon@mon.gov.ua


« повернутися

Вхід для адміністратора