A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради

В Україні проходить “Місяць цифрової грамотності”

Дата: 03.11.2021 14:16
Кількість переглядів: 94

Місяць цифрової грамотності відбудеться в межах національного проекту Дія.Цифрова освіта в листопаді 2021 року. З 1 по 30 листопада в Україні проходить масштабна кампанія “Місяць цифрової грамотності”. Дана ініціатива реалізується проєктом Мінцифри, Дія.Цифрова освіта - національною платформою з цифрової грамотності з понад 65 освітніми серіалами, тестами на цифрову грамотність - Цифрограмами та розгалуженою мережею офлайн-хабів цифрової грамотності.

У понад 6000 точок Міністерство цифрової трансформації України оголосило про початок Місяця цифрової грамотності - масштабної інформаційної кампанії, яка має надихнути українців на освоєння цифрових навичок.

Щодня протягом листопада Мінцифра спільно з партнерами буде:

- розповідати про цифрові компетентності та проводити інтерактивні квести;

- організовувати освітні онлайн-події;

- проводити у соціальних мережах конкурси на тему цифрової грамотності з подарунками;

- презентувати покрокові інструкції щодо користування онлайн-сервісами.

Також планується провести національний тест із цифрової грамотності для громадян, вчителів, медиків, держслужбовців.

Інформацію про активності під час Місяця цифрової грамотності можна відстежувати на офіційних ресурсах та соціальних мережах.

53% українців володіють цифровою грамотністю нижче базового рівня. Тому Міністерство цифрової трансформації України оголошує місяць цифрової грамотності — масштабну інформаційну кампанію, яка надихне українців на навчання цифрових навичок. 

Ініціативу вже підтримали Київстар, Укрпошта, WOG, Цитрус, Citrus.ua, robota.ua, Jooble, MEGOGO, «Проект підтримки Дія», що впроваджується ПРООН в Україні за фінансової підтримки Швеції, і перелік партнерів постійно оновлюється. Інформаційним партнером став Facebook. Стратегічний партнер — Фонд Східна Європа. Закликаємо лідерів думок і соціально відповідальні компанії долучатися до ініціативи.

Що це буде: 

Щодня впродовж місяця спільно з партнерами ми будемо:

?розповідати про цифрові компетентності та проводити інтерактивні квестові завдання на вивчення кожної з компетентностей;

?складати національний тест з цифрової грамотності Цифрограм для громадян, а також Цифрограми для вчителів, медиків, держслужбовців, міжнародну сертифікацію навичок володіння комп’ютером ICDL;

?проводити в соцмережах конкурси на тему цифрової грамотності з подарунками;

?організовувати освітні онлайн-події;

?презентувати покрокові інструкції щодо використання онлайн-сервісів.

Спеціально для Місяця цифрової грамотності ми розробили набір промоматеріалів, якими можна скористатися для публікацій онлайн й привернути увагу до теми цифрової грамотності. Завантажуйте та використовуйте Open Pack дизайн-матеріалів: https://bit.ly/3EpKRzC.

Інформацію про активності в межах Місяця цифрової грамотності можна буде відстежувати в соцмережах за хештегом #DigitalMonth.

Нагадаємо, однією зі стратегічних цілей Міністерства цифрової трансформації України є навчити 6 млн українців цифрової грамотності за 3 роки.


« повернутися

Вхід для адміністратора