A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради

Попереджувати булінг має школа, – правозахисник

Дата: 07.10.2020 16:37
Кількість переглядів: 80

Профілактика булінгу в школах є насамперед завданням адміністрації закладу освіти, а не поліції.

Про це в коментарі «Магнолія-ТВ» сказав віце-президент Всеукраїнської фундації «Захист прав дітей» Олексій Лазаренко.

За його словами, у поліції у випадках булінгу в школах замало важелів впливу, тому виконати профілактичну функцію правоохоронці не можуть.

«Мало того, сам закон про булінг направлений більше на навчальний заклад. Тобто це проблема навчального закладу, а не проблема поліції. Поліція втручається лише тоді, коли сам навчальний заклад каже: усе, ми всі свої важелі впливу вичерпали, і булінг продовжується, і розписуються у своїй неспроможності дати раду цій ситуації», – зазначив Лазаренко.

На думку правозахисника, притягнення до адміністративної відповідальності батьків чи взяття на облік дітей-булерів не вирішить проблем цькування в навчальних закладах.

«Треба складати адмінпротокол на батьків за те, що вони не навчили, не виховали. Ставити цю дівчинку на профілактичний огляд. Поставили. І що? Приходить поліцейський, помахав пальцем: ти не маєш так робити, бо ще притягнуть до відповідальності», – підкреслив правозахисник.

Як відомо, наприкінці вересня освітній омбудсмен Сергій Горбачов, посилаючись на відповідні зміни нормативно-правових документів повідомив, що відтепер дитина, яка вчинила цькування учасника освітнього процесу, може братися на профілактичний облік органами ювенальної превенції.


« повернутися

Вхід для адміністратора