A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради

Освітянський форум

Дата: 30.08.2019 12:39
Кількість переглядів: 70

Новий навчальний рік для  школярів цьогоріч розпочнеться з 2 вересня. А для освітян Старосинявської ОТГ вже традиційно його початок знаменується освітянським форумом, який в цьому році відбувся 29 серпня  у Старосинявському НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.,гімназія» імені О.Романенка.

Освітянський форум – це творчий простір, де відбувається підведення підсумків за минулий навчальний рік, визначаються пріоритетні напрямки та завдання діяльності на 2019-2020 навчальний рік.

В роботі форуму взяли участь: заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Світлана Віталіївна Лакуста, заступник голови районної державної адміністрації Оксана Володимирівна Ліщишина, начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету Олександр Миколайович Пузирук та педагогічні колективи закладів загальної середньої та дошкільної освіти.

З вітальним словом до освітян звернулась заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Світлана Лакуста:

«Традиційно старт кожному новому навчальному року дає серпневий форум освітян. Сьогодні ми знову зібралися, щоб в урочистій формі підсумувати роботу за минулий навчальний рік і окреслити пріоритетні завдання на наступний період.

Свій виступ хочу розпочати зі слів вдячності кожному вчителю, кожному вихователю, який вкладає у дітей не лише свої знання, але й серце і душу.

У непростий період розпочинається новий навчальний рік. Даються взнаки економічні негаразди, фінансова скрута, падіння престижу знань і праці педагога. Але ми всі разом робимо все можливе, щоб наші діти мали змогу отримати якісну і доступну освіту.

В селищному бюджеті на 2019 рік на галузь «Освіта» передбачено 79 млн. 705 тис.грн., або 53% від загального обсягу видатків селищного бюджету з урахуванням змін.

За рахунок коштів селищного бюджету у 2019 році було передбачено частки спів фінансування

на будівництво футбольного поля з штучним покриттям по вул. Грушевського,17 в смт. Стара Синява у сумі 716,6 тис. грн. ;

на закупівлю сучасних меблів для початкових класів нової української школи в сумі 27,7 тис. грн..;

на закупівлю дидактичних матеріалів для учнів початкових класів, в сумі 18,2 тис. грн..;

на закупівлю комп’ютерного обладнання та відповідного мультимедійного контенту для початкових класів нової української школи в сумі 34,1 тис.грн.;

на реконструкцію Старосинявського навчально-виховного комплексу "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, гімназія" в смт. Стара Синява Старосинявського району Хмельницької області в сумі 335,0 тис.грн.

На фінансування Програми розвитку освіти Старосинявської селищної ради Старосинявського району Хмельницької області на 2016 – 2020 роки в поточному році виділено кошти в сумі 24,0 тис. гривень на стимулювання досягнень обдарованих учнів на мистецько – освітянській акції «Віват».

Також передбачено кошти на придбання інтерактивних комплексів для Старосинявського НВК в сумі 100,0 тис. грн. та для придбання телевізорів для Адампільської ЗОШ і Пасічнянського НВК в сумі 31,0 тис.грн.

Але, яке б обладнання для навчальних закладів не купляли, які б методи навчання не застосовували – головним, вічним і незмінним залишається вчитель.

Учитель – це не професія, це покликання, яке надихає, дає сили та ідеї. Це особливе відчуття значимості, яке присутнє у кожного, хто пов'язаний із дітьми.

Як ви навчите і виховаєте наших дітей сьогодні – таким і буде наше суспільство завтра. Саме ви визначаєте, що любитимуть, чим будуть захоплюватися і чим пишатися, чому радітимуть і від чого сумуватимуть люди через якихось декілька десятиліть. Бо школа - це віха, до якої пам’ять дитини повертається протягом усього життя. Ці роки просто так не забуваються, БО МАЙБУТНЄ В РУКАХ УЧИТЕЛЯ! Тож, дуже хочеться, щоб діти йшли до школи за знаннями, за наукою, за щастям, за добром!

Ще раз хочу всім подякувати за роботу. Вітаю з початком нового навчального року. Бажаю всім міцного здоров’я, щастя, благополуччя, творчих здобутків, миру та злагоди в державі.»

Привітала освітян з новим навчальним роком і заступник голови Старосинявської райдержадміністрації Оксана Ліщишина.

З доповіддю «Нова українська школа: впевнений поступ освітньої реформи», виступив  начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету О.М.Пузирук, який проаналізував результати діяльності роботи в умовах НУШ закладів освіти за минулий навчальний рік та визначив завдання на наступний рік.

Вчитель початкових класів Старосинявського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.,гімназія» імені О.Романенка Любов Василівна Висоцька виступила з питання «Працюємо в Новій українській школі: від теорії до практики».

Роль інклюзивно-ресурсного центру в створенні інклюзивного простору в закладах освіти громади розкрив директор ІРЦ Юрій Францович Чешньовський.

На завершення освітянського зібрання головний спеціаліст відділу освіти, молоді, спорту та туризму виконавчого комітету селищної ради Наталія Сивопляс привітала із початком навчального року та наголосила на тому, що основні напрямки роботи, проблеми, які необхідно буде вирішувати в цьому навчальному році, було обговорено на засіданнях методичних об’єднань конкретно в розрізі кожного предмета.


« повернутися

Вхід для адміністратора