A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради

Семінар керівників закладів загальної середньої освіти

Дата: 23.04.2019 16:24
Кількість переглядів: 119

    Відповідно до нових завдань в контексті Нової української школи, зростають вимоги до змісту і характеру управлінської діяльності керівників шкіл, якості та ефективності освітньо-виховного процесу. Керівник повинен володіти такими діловими і особистісними якостями, які допоможуть йому успішно вирішувати проблеми будь-якої складності і в будь-якому підрозділі школи.

   19 квітня 2019 року на базі Заліссянської ЗОШ І-ІІ ступенів відбувся районний семінар керівників ЗЗСО за темою: «Управлінська компетентність та культура керівника навчального закладу».

    Метою семінару було  акцентування уваги керівників на проблемі поведінки вчителя та допомога керівникам у розв’язанні тих чи інших проблем виходу з конфліктних ситуацій , сприяння росту фахової майстерності.

   Зустрічала гостей директор школи Українець О. М. Біля меморіальної дошки О.Герезі, випускнику школи, який героїчно загинув   при виконанні бойового завдання, були покладені квіти.

    У роботі семінару також взяли участь:

  • головний спеціаліст відділу освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради П.М. Скригунець;
  • завідувач методичним кабінетом відділу освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради Л.В. Дацюк:
  • системний адміністратор відділу освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради О.В.Савіцька.

    У  школі радо зустріли і щиро вітали – знаючі і вміючі,талановиті і обдаровані – учні, які зустрічали гостей флешмобом «Мир над Україною».

    Робота семінару розпочалася із «Ранкової зустрічі», де учасники говорили про сучасних дітей і сучасних учителів та колективно створювали аплікацію «Дорога дитинства».

   

  Теоретична частина семінару розпочалася з презентації-візитки школи, у якій директор школи ознайомила учасників семінару з роботою навчального закладу, творчими здобутками шкільного колективу.

 Практична частина семінару проводилася у формі тренінгу, де учасники шляхом колективної генерації ідей «малювали» портрет  керівника школи, проходили «Випробування на компетентність», зробили компетентнісний аналіз відвіданих уроків, створили модель «Компетентний керівник». Учасники семінару мали змогу обговорити і розв’язати проблеми виходу з конфліктних ситуацій, вправи на випробування на компетентність,  відповідно до обраного стилю керування та   проведення тесту «Чи вмієте ви контролювати себе?».

  

Підводячи підсумки семінару, учасники визначили такі професійні якості керівника навчального закладу:

- готовність до інноваційної діяльності;

- здатність до самовдосконалення;

- здатність працювати в нових умовах;

- вміння визначати стратегічні завдання і розв’язувати їх;

- здатність відчувати сучасність;

- уміння створювати розвиваюче шкільне середовище;

- уміння налагоджувати індивідуальну роботу з педагогами;

- комунікабельність.

   Педагогічний процес у школі буде ефективним лише за умови забезпечення високої компетентності та професійної майстерності керівника навчального закладу.


« повернутися

Вхід для адміністратора