A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради

У школах можуть з'явитися уроки з медіаграмотності

Дата: 11.03.2021 11:46
Кількість переглядів: 64

Міністерство освіти і науки працює над тим, щоб курси з медіаграмотності ввійшли до базових освітніх програм.

Про це повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет, коментуючи ініціативу Володимира Зеленського щодо необхідності проведення уроків медіаграмотності в школах.

За словами міністра освіти, інформаціи?но-цифрова компетентність передбачає впевнене і водночас критичне застосування інформаціи?но-комунікаціи?них технологіи? для створення, пошуку, оброблення, обміну інформацією на роботі, в публічному просторі, приватному спілкуванні тощо.

«Наразі медіаграмотність є складовою курсів "Громадянська освіта" для учнів 10-х класів, "Культура добросусідства" – для учнів 1-4 класів. На виконання Державного стандарту базовоі? загальноі? середньоі? освіти розроблено типову освітню програму для учнів 5-9 класів, в якіи? передбачено впровадження з 2022/23 навчального  року курсу “Культура добросусідства”, що містить основи медіаграмотності», – зауважив Шкарлет.

Він також нагадав, що в школах сьогодні медіаосвіта і медіаграмотність викладаються як у формі окремих курсів («Основи медіаграмотності», «Сходинки до медіаграмоти», «Медіакультура», «Медіаосвіта»), так і інтегровано.

«Медіаграмотність у школах вивчається сьогодні і в межах позакласноі? (гуртковоі?) роботи. Йдеться, наприклад, про створення шкільних медіа», – зазначив міністр освіти.

Він також додав, що загалом «освітяни дедалі більше трактують медіакомпетентність педагога як одну з основних педагогічних компетентностеи?».


« повернутися

Вхід для адміністратора