A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради

МОН пропонує переходити на дистанційне навчання

Дата: 15.03.2021 09:22
Кількість переглядів: 64

Міністерство освіти і науки пропонує переводити на дистанційне навчання учнів 5-11 класів, учнів закладів професійної освіти та студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства освіти і науки.

У відомстві зазначають, що переведення на дистанційне навчання є додатковим заходом до вже встановлених карантинних обмежень.

«Додатково до встановлених карантинних заходів, враховуючи зростання показників захворюваності та рішення регіональних комісій ТЕБ та НС, спільні МОН і МОЗ рекомендації передбачають запровадження додаткових обмежень при «жовтих» та «помаранчевих» рівнях епідемічної небезпеки», – зазначають у Міносвіти.

За словами міністра освіти Сергія Шкарлета, додаткові обмеження варто застосовувати у разі перевищення епідемічних порогів на грип та ГРВІ або зростання випадків захворювання на COVID-19.

«Передусім ці обмеження варто застосовувати на адміністративно-територіальних одиницях, де перевищено епідемічні пороги на грип та ГРВІ, а також там, де фіксується значне зростання кількості випадків коронавірусної хвороби», - зазначає Шкарлет.

Також він повідомив, що провівши консультації з Міністром охорони здоров’я та Головним державним санітарним лікарем України, МОН радить продовжити за потреби канікули в школах.

«Прошу освітян та батьків із розумінням поставитися до таких заходів. Вони вимушені і мають на меті збереження здоров'я представників педагогічних колективів, членів родин школярів, особливо тих, хто перебуває в зоні ризику захворювання», - сказав міністр освіти і науки.


« повернутися

Вхід для адміністратора