A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради

До ЗНО можна готуватися за новим правописом, – Мін’юст

Дата: 01.02.2021 12:47
Кількість переглядів: 131

До ЗНО можна готуватися за новим правописом, – Мін’юст

Випускники, які готуються до проходження ЗНО з української мови, можуть продовжувати вивчати новий Український правопис, що затверджений у 2019 році, та готуватися за ним до цьогорічного тестування.

Про це, коментуючи рішення Окружного адміністративного суду міста Києва, у своєму Facebook повідомив міністр юстиції Денис Малюська.

За його словами, зазначене вище рішення не набрало законної сили і не набере його найближчим часом, оскільки Міністерство юстиції подасть на нього апеляційну скаргу.

«До закінчення розгляду нашої апеляції постанова Кабміну залишатиметься чинною. Тобто Український правопис, затверджений у 2019 році, залишається чинним. Це також означає що учні можуть спокійно продовжувати вчити Український правопис, затверджений у 2019 році, та готуватись за ним до цьогорічного ЗНО», – наголосив міністр.

Ще одним аргументом на користь нового правопису Малюська назвав стандартну тривалість судового розгляду в умовах пандемії.

«Ми не очікуємо яких-небудь сюрпризів щодо правопису до закінчення ЗНО. Тому як мінімум до цьогорічного ЗНО зміни правил правопису не відбудеться», – підкреслив Денис Малюська.

Як відомо, згідно з наказом Міністерства освіти і науки № 1033 в завданнях ЗНО з української мови до 2024 року використовуються норми Українського правопису, які не зазнали змін.

Водночас при написанні власного висловлення учасники тестування можуть використовувати і старі, і нові правописні норми.

БІЛЬШЕ ПРО ПРОВЕДЕННЯ ЗНО


« повернутися

Вхід для адміністратора