A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради

Пропозиція для обговорення

Дата: 08.06.2022 14:30
Кількість переглядів: 93

Пасічнянський ліцей Старосинявської селищної ради Хмельницького району Хмельницької області виносить на громадське обговорення питання про присвоєння Пасічнянському ліцею ім’я вчителя історія та правознавства Ігоря Русого, що загинув на Луганщині у м. Золоте, захищаючи територіальну цілісність і суверенітет України.

Ігор  Петрович Русий все своє життя присвятив справі навчання і виховання підростаючого покоління. Спеціаліст вищої категорії, вчитель-методист, відмінник освіти України, був ініціатором, організатором багатьох освітянських  проєктів. З ініціативи Ігоря Петровича у 1996 році в школі засновано Дитячу громадську організацію «Гарт»,  саме він започаткував міжнародне співробітництво за програмою “Педагоги за мир і взаєморозуміння”, реалізував освітній проєкт «Безперервна освіта. Дистанційне навчання», був ініціатором, розробником і реалізатором обласного освітньо-модульного проєкту «Стежками козацької звитяги».

Русий І.П. є членом Національної спілки краєзнавців України, Почесним членом Центру дослідження  історії Поділля.  Був організатором  Міжнародної науково-краєзнавчої конференції  «Антонінський  край у просторі і часі», здійснював активну діяльність  щодо участі навчального закладу  у Всеукраїнському експерименті  за темою «Теоретико-методологічні засади  моделювання  розвитку  авторських шкіл»  на базі Пасічнянського НВК.

Русий І.П. був незмінним тренером спортивного клубу «Самсон», підготував 6 кандидатів у майстри спорту.

Ігор Петрович –  професійний менеджер,  творча особистість, здатна долати стереотипи та знаходити нетрадиційні  шляхи розв’язання поставлених  перед школою завдань, створювати й використовувати інноваційні  технології.

Русий І.П.  має друковані праці з питань методики викладання історії, краєзнавства , є співавтором книги «Старосинявщина в історії та документах».

Освітянська діяльність Ігоря Русого була спрямована на виховання глибоких патріотичним почуттів у молоді. В основу виховання Ігор Петрович поклав козацьку педагогіку: створив школу козацького гарту у с. Пилява, козацький клас у Пасічнянському ліцеї, облаштував у школі музей Знатних земляків та музей-кімнату історії села Пасічна. Його вихованці брали активну участь у розкопках, здійснювали науково-дослідницьку роботу.

З перших днів війни Ігор Петрович Русий добровільно став на захист територіальної цілісності України, 29 травня 2022 року загинув.

Колектив Пасічнянського ліцею вважає за доцільне, враховуючи вищезазначені заслуги Ігоря Петровича перед Україною, з метою виховання підростаючого покоління на прикладах наших героїв-земляків присвоїти Пасічнянському ліцею імя  Ігоря Русого. Наш високий громадянський обов’язок – увічнити світлу пам'ять усіх полеглих за незалежність і територіальну цілісність України.

Організатором громадського обговорення про присвоєння Пасічнянському ліцею імені Ігоря Русого є Семенюк Людмила Сергіївна, заступник директора Пасічнянського ліцею.

 

Адреса для спілкування: тел. 3-24-69, email- pasichna_nvk@ukr.net, поштова адреса: площа Грушевського, 2А, с. Пасічна Хмельницький район Хмельницька область

 

Форма для подання пропозицій  (зауважень) – довільна.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Вхід для адміністратора