A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради

Школи самостійно визначать дату завершення навчального року

Дата: 16.02.2024 11:54
Кількість переглядів: 11

Школи самостійно визначатимуть дату завершення занять і день проведення свята останнього дзвоника.

Про це повідомили у Міністерстві освіти і науки, з огляду на повідомлення в медіа щодо завершення навчання 28 червня.

У МОН зазначають, що для визначення дати завершення освітнього процесу та форм його організації в літній період педагогічні ради й керівники шкіл мають зважати й на те, наскільки навчання в умовах війни вплинуло на психічний стан та інтелектуальний розвиток учнів, чи є в них освітні втрати та які активності будуть найбільш дієвими для їхнього подолання.

Водночас у червні школи можуть продовжити стандартний освітній процес, проводити додаткові заняття, консультації, екскурсії тощо.

Також у МОН підкреслюють, що структуру й тривалість навчального року, навчального тижня, навчального дня, занять, відпочинку між ними, форми організації освітнього процесу визначає педагогічна рада закладу освіти в межах часу, передбаченого освітньою програмою, відповідно до обсягу навчального навантаження в навчальному плані й з урахуванням вікових особливостей, фізичного, психічного та інтелектуального розвитку дітей, особливостей регіону тощо.

Тривалість канікул у закладах освіти протягом навчального року не може становити менш як 30 календарних днів.

«Отже, заклад освіти самостійно визначає тривалість навчального року (тобто дату завершення занять), спираючись на встановлені урядом дати його закінчення. Також школа визначає дати канікул, необхідність і день проведення свята останнього дзвоника тощо», – зазначили у Міністерстві освіти і науки.


« повернутися

Вхід для адміністратора