A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради

Уряд підтримав запуск освітнього застосунку для учнів «Мрія»

Дата: 17.02.2024 14:58
Кількість переглядів: 21

Кабінет Міністрів підтримав постанову, яка дозволяє запустити освітній застосунок «Мрія».

Через застосунок батьки й учні зможуть відстежувати академічну успішність, формувати необхідні для самореалізації дитини компетентності, отримати інформаційну підтримку, користуватися освітніми та інформаційними ресурсами, навчальними аудіо- та відеоматеріалами.

Водночас застосунок дозволить збирати, обробляти, накопичувати та передавати дані про навчання дитини.

Урядом визначено, що на першому етапі в застосунку будуть доступними особистий кабінет учня із програмами розвитку здібностей та шкалою успішності та інтерактивні та мультимедійні навчальні матеріали.

Також він виконуватиме збір, оброблення, накопичення, передавання даних про освітній процес, а Мрія-ID стане альтернативою учнівського квитка у застосунку.

Окрім того, «Мрія» допоможе автоматизувати управління закладами освіти. Це посилить безпеку та контакт з державою.

У застосунку планують використовувати штучний інтелект, що дасть змогу вчителям зробити уроки інтерактивними та цікавими, а учням – вибудовувати індивідуальну освітню траєкторію.

Очікується, що завдяки запуску застосунку освітній процес для дітей, батьків і вчителів стане сучаснішим та ефективнішим.

Застосунок «Мрія» розробляють Міністерство цифрової трансформації спільно з Міністерством освіти і науки за підтримки програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа.

Реалізація проєкту здійснюватиметься коштом міжнародної технічної допомоги та державного бюджету.


« повернутися

Вхід для адміністратора