A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради

Нарада-семінар у відділі освіти

Дата: 30.01.2025 11:14
Кількість переглядів: 23

Фото без опису

З метою забезпечення організації безпечного, збалансованого харчування та недопущення харчових отруєнь дітей в закладах загальної середньої освіти громади у 2025 році 29 січня 2025 року відбулась нарада-семінар у відділі освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради, щодо вимог законодавства в сфері безпечності харчових продуктів при укладанні угод та проведення тендерів, щодо постачання харчових продуктів в освітні заклади Старосинявської громади.

На нараді були присутні: в.о. начальника відділу освіти, молоді, спорту, культури Наталія Сивопляс, головний спеціаліст відділу Петро Скригунець, заступник головного бухгалтера Вікторія Сторожук, технолог відділу освіти Інна Данілкович та юрист відділу освіти Віталій Микитюк.

З інформацією  виступив головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Хмельницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Олександр Міщук. В ході наради-семінару було надано детальні роз’яснення з наступних питань:

  • обов’язкова реєстрація потужності у державному реєстрі;
  •  наявність особистих медичних книжок та санітарного одягу;
  • відповідність санітарно-гігієнічним вимогам автотранспорту;
  • оформлення графіків-маршрутів постачання харчових продуктів та продовольчої сировини дитячі освітні заклади та погодження їх з керівниками освітніх закладів;
  • дотримання температурних вимог при транспортуванні продуктів харчування;
  • наявність відповідного маркування системи НАССР;
  • наявність відповідних супровідних документів (товарно-транспортної накладної, додаткових документів, експертних висновків лабораторних досліджень, акредитованих лабораторій).

На завершення наради-семінару присутні отримали вичерпні відповіді на нагальні питання, та рекомендації щодо порядку забезпечення харчовими продуктами, недопущення порушень вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь.

Фото без опису   Фото без опису

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Вхід для адміністратора